használt akkumulátor leadás

A használt akkumulátor leadás környezetbarát viselkedés

A környezetbarát viselkedés többféle módon valósítható meg. Ezek közül kiemelkedő szerepben tündököl a használt akkumulátor leadás, amivel egy átlag 13 kg feleslegessé vált hulladéktól tud megszabadulni úgy az érdeklődő, hogy egyrészt a közösség és a természet szolgálatára tesz, másrészt pedig még pénzt is kap kézhez. Ezzel az üzlettel mindkét fél jól jár, a visszaszolgáltatott összeg befektethető az új akku beszerzése egy részének a fedezésére. A használt akkumulátor leadás műveletét követően, szakértő kezekben a környezetre és az emberi életre igen veszélyes kénsav közömbösítésre kerül, a mintegy 7 kg ólom és 3 kg műanyag pedig újra lesz hasznosítva.

A veszélyes hulladékból így hasznos alapanyagok vonhatóak ki és indulhat is a recikláció. A visszakapott összeg nagysága a hazai és a világpiaci tényezőktől függően alakul. Az értékes, visszavételre szánt darabokat ott lehet hagyni a kijelölt lerakóhelyeken, de használt akkumulátor leadás folyamatával foglalkozik a meheshulladek.hu weboldalt működtető cég is, a tatabányai és az oroszlányi telephelyeken.

A MÉH telep magánszemélyek és cégek rendelkezésére áll

A környezetre káros hulladékot nem szabad egyszerűen csak kidobni a szemetesbe. Vannak olyan megoldások a tőlük való megszabadulásra, hogy a tulajdonos nem csupán helyesen cselekszik, de még pénzhez is jut. A MÉH telep foglalkozik az összes típusú színesfém, a vas, a használt akkumulátorok és az elektronikus hulladék felvásárlásával. A magánszemélyek mellett, szolgáltatást végeznek a cégek irányába is, a környezetvédelem XXI. századi követelményeinek megfelelően.

A MÉH telep vállalja önkormányzatok, vállalkozások és egyéb szervezetek hasznosítható lomjának elszállítását a helyszínről és akár a felmerülő adminisztratív jellegű feladatok jogszerű elvégzésében is segítséget nyújt. Igény szerint rendelhető különféle méretű konténer is a felgyülemlett szemétnek, ennek elszállítása a lehető legrövidebb időn belül megtörténik. A MÉH telep a magánszemélyek rendelkezésére is áll, be lehet vinni személyesen is a felesleges dolgokat átvételre. A mérés digitális és hitelesített berendezésekkel történik.

3 év ago