Honda Jazz felni

A Honda Jazz felni egyik fontos mérete

Kis vagy nagy keréktárcsára essen a választás? Először is azt kell tisztázni, hogy szélességben vagy átmérőben történne a hízlalás. A Honda Jazz felni szélességének növelésénél, az átmérővel ellentétben, nem igazán vannak negatívumok. Olyannyira kevés a hátrány, hogy a szakemberek nem is igazán foglalkoznak ennek a témának a boncolgatásával.

Aki mégis szélsőségesen áll hozzá és valami extrát akár, legfeljebb azzal a problémával nézhet szembe télen, hogy nem fér fel a kerékre a hólánc. Ettől függetlenül a hozzáértők a hazai útviszonyokat ismerve, a kis Honda Jazz felni fajtát részesítik előnyben.

Ha ugyanazt az abroncsot a szaki egy szélesebb tárcsára húzza fel, akkor lehet, hogy nyer egy kis tapadást, illetve érezhetően élénkebbé válik a kormányzás. Minek is tudható ez be? Nos, a szélesebb Honda Jazz felni miatt sokkal jobban kifekszik a gumi, tehát jobban kitámaszt és épp ezért kevésbé deformálódik annak az oldalfala.

Nyilván bármennyire is nagy a játéktér a szélesség bővítését kapcsán, túlzásokba nem érdemes esni. Tényleg nem éri meg a legszélesebb felnire feltenni a peres gumit. Emiatt nagyon sérülékennyé válhat a Honda Jazz felni. Nem kell még egy nagyobbacska padka sem ahhoz, hogy megsérüljön. Gyakran egy méretesebb kő már  gondokat okoz az érintkezésnél.

A Fiat Punto alufelni szélesítése józan határokon belül

Amint arról már szó esett, a szélességgel lehet játszani, de persze mértékkel. Egy szélesebb Fiat Punto alufelni és az ahhoz passzoló átlagos gumi jó kombináció lehet. Rengeteg gumisműhelyben meg tudja mondani a szakértő, hogy milyen kombinációk oldhatók meg. Sokak nagy meglepetésére igazán tág határok között lehet ügyeskedni. Persze szigorúan véve 4 méret engedélyezett.

Például a 6 colos Fiat Punto alufelni 175 és 205 közötti gumikat kaphat. De egy ügyeskezű szaki a 165-ost és 215-öst is fel tudja tenni. Érdekesség, hogy bizonyos gumitípusok és márkák között több mint 10 milliméter különbség is van a futófelület szélességében. Ezért is tartják sokan úgy, hogy nem kőbe vésett a fenti szabály, már ami a Fiat Punto alufelni szélességét illeti.

3 év ago