zománcozott edények

A zománcozott edények a régi időket idézik

Noha az innováció a gasztronómiában is óriási szereppel bír, sokszor a jól bevált termékek nem véletlenül állják ki az idő próbáját. A zománcozott edények esetében fokozottan igaz ez, lévén nem csupán mutatósak, de használhatóságuk a mai napig páratlan.

Annak ellenére így van, hogy a bevonatot képező kerámia olvadék már 2000 éves technológia, hiszen számtalan előnye mellett, a hátrányai eltörpülnek. Kétségtelen, hogy a zománcozott edények valóban tradicionális megjelenést kölcsönöznek a konyhánknak, ám emellett a főzés során is megtapasztalhatjuk a rengeteg pozitív tulajdonságait.

Ez a bevonat ugyanis egyenletes hőleadást tesz lehetővé, ráadásul káros összetevőktől mentes, így egészségügyi szempontokat figyelembe véve is kitűnő választás. A zománcozott edények ugyanakkor hihetetlenül tartósak, ám az erős fizikai behatásoktól óvni kell, mert a felületük ütés hatására könnyen elpattanhat. Eleinte arra is érdemes nagy figyelmet fordítani, hogy ez a bevonat nem tapadásmentes, ám ez villámgyorsan megszokható.

2 év ago