Ásott kút szivattyúk vízhiány ellen

A magánszektorban még mindig a kutak jelentik az uralkodó vízforrást. Az ásott kút szivattyúk már régen felváltották a vödröket. A kényelmes vízhasználat ezen eszközének ára széles skálán mozog és a gyártó nevétől, meg a termék jellemzőitől függ. A készülékek számos vízhiánnyal kapcsolatos problémát megoldhatnak.

Csak be kell kapcsolni és a víz a kútból közvetlenül egy csőbe vagy tartályba folyik. Az ásott kút szivattyúk a nyomás segítségével a kívánt magasságba emelik a vizet. Az ilyen pumpák motorjai alul helyezkednek el és természetes módon hűti ezeket az alulról felfelé emelkedő víz. A nagyteljesítményű ásott kút szivattyúk azonban túlmelegedhetnek és meghibásodhatnak, ha nincs elég víz a kútban, hogy lehűtse a motort. Ezeknél a modelleknél további túlterhelés elleni védelem áll rendelkezésre.

A mechanizmus figyeli a vízszintet. Ha a vízszint túl alacsony, jelzi a felhasználónak, hogy a készüléket ki kell kapcsolni, különben túlságosan felmelegszik. Az ásott kút szivattyúk mellett szóló érvek a zajmentesség és a magas hatékonyság is.

2 év ago