Érelmeszesedés kezelése szigorú étrenddel

30 évesen még senki sem gondol a plakkokra. 40 évesen azt vesszük észre, hogy a memóriánk romlik és a fülünkben zúgást hallunk. 50 éves korban a szívünk elkezd vacakolni. 60 évesen pedig már fáj a lábunk. Mindezt az érelmeszesedés kezelése képes megszüntetni, mert ezek bizony mind korunk népbetegségének a tünetei. Nem minden esetben a magas koleszterin áll a háttérben. Az igazság az, hogy a nyirokrendszer felelős a kórkép kialakulásáért. Tehát egy beteg, aki a fent említett tüneteket produkálja, elmegy az orvoshoz. Mit tesz a szakember?

A fő feladat az érelmeszesedés kezelése során a plakk képződés megállítása és a folyamat visszafordítása. Nyilvánvaló, hogy a genetikai háttér már nem korrigálható. Azt is tudjuk, hogy a koleszterin önmagában nem a betegség kiindulópontja. Így az érelmeszesedés megállításához és a plakkok méretének csökkentéséhez a nyirokrendszert kell beindítani. Ennek érdekében a szakembernek a nyirokrendszer aktivitásának fokozására kell összpontosítania. Ugyanakkor az érelmeszesedés kezelése természetesen a diétával kezdődik.

Lábszárfekély gyógyítása a pontos diagnózis fényében

Az alsó végtag ezen megbetegedésének a kezelése hosszú és összetett folyamat, ami átfogó megközelítést és az egész szervezet alapos vizsgálatát igényli. A lábszárfekély gyógyítása nem egyik napról a másikra történik és az orvosok nagyobb valószínűséggel az alaptüneteket kezelik. Magát a betegséget lassú lefolyás jellemzi, az érintett szövetek nehezen gyógyulnak és a betegnek folyamatosan visszaesésekkel kell szembenéznie. A kórkép krónikus betegségek miatt alakul ki.

A kezelés hatékonysága a diagnózistól függ. A lábszárfekély gyógyítása után néző betegek általában az előrehaladott stádiumban keresnek segítséget, amikor már nyílt fekély látható, ezért a hatékony kezeléshez pontos diagnózisra és az okok azonosítására van szükség. A helyes diagnózis felállításához több szakemberrel is konzultálni kell. Csak a flebológus, a bőrgyógyász, az érsebész és a kardiológus vizsgálata után születhet végleges döntés a kezelésről. A lábszárfekély gyógyítása a betegség stádiumától és a seb helyétől függ.

3 év ago