Exkluzív elhatározás egy champagne

Számos olyan esemény lehet a mindennapokban, amelyek egy igazán elegáns italt kívánnak. Ilyen alkalmakra tökéletes döntés a champagne. Eme nívós innivaló tárháza rendkívül széles, mind a zamatát, mind az árfekvését tekintve. Egy kiváló minőségű pezsgő élete a szőlőnél kezdődik, majd már az érlelése is a neki szánt palackokban megy végbe.

A folyamat kitalálója Dom Perignon szerzetes, a pezsgőkészítés atyja. Franciaországi szerzetes volt, aki a silány minőségű italt, számtalan fejlesztés révén, pompás itókává emelte. Természetes a készítés titkát évtizedekig megőrizte, a pezsgő népszerű terjedése ellenére. Neki köszönhetően, a champagne a kifinomultságával képes megkoronázni bármilyen ünnepi alkalmat.

Különleges ízvilágát a hosszú időn át tartó érlelés adja. Minél hosszabb ez a folyamat, a végtermék annál zamatosabb és nemesebb lesz. Cukortartalma a hosszú erjesztési idő miatt alacsony. Az üzletek pocaira ugyanabban a palackban kerül, mint amiben az érlelése történt. Szeretnénk megkoronázni egy alkalmat? Voksoljunk a champagne mellett!

2 év ago