Minek köszönhető a vízteres kályha sikere?

A legújabb kandallókályhák minden téren megfelelnek a fűtéssel kapcsolatos igényeknek. Egy profi vízteres kályha a hagyományos és korszerű fűtési technológiák tökéletes ötvözetét jelenti. A legtöbb berendezés tűztere fölött vagy épp körül egy víztartály található. A működés lényege, hogy a tűz felfűti a tartályban lévő vizet, ami a ház minden helységét képes kifűteni a speciálisan kialakított fűtésrendszeren keresztül.

Ezen tulajdonságának hála, a vízteres kályha igazán gazdaságosan és könnyedén tudja kimelegíteni az otthont, ahol elhelyezésre került. Nem szabad megfeledkezni a vízteres kályha másik előnyéről sem. A szerkezet az üvegein keresztül sugárzó hőt ad le, amivel azt a helyiséget is fűti, ahova telepítésre került. Nyilván az is pozitívum itt, hogy kiélvezhető a lobogó tűz nyugtató látványa.

Igazából a vízteres kályha nem más, mint egy sajátos, igazán modern kazán, ugyanis a teljesítményének egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja. A beépített vízteres hőcserélőben a víz felmelegszik, és a kialakított csőrendszeren keresztül a ház, lakás szinte minden szobájába eljuthat. A megfelelő kialakítással akár a fürdéshez, mosogatáshoz is előállítható a meleg víz.

Hol vehető meg az ideális kályhacső?

A kandalloepites.hu weboldalon számtalan olyan tartozék kapható, ami kötelező a kályha megfelelő működéséhez. Számos méretben beszerezhető a kályhacső, illetve megannyi könyök és idom. A kínálatban minden vásárló megtalálja az itt kialakított fűtőberendezésekhez a szükséges kiegészítőt, akárcsak a szerelvényt, a füstcsövet, a könyököt, a bilincset és a bekötőidomot.

Megrendelhető az acél és saválló kályhacső és könyök. Az utóbbi 130 mm-től egészen 200 mm-ig kapható. Az ABX kandallókhoz is kapható speciális kályhacső. Nagy előny, hogy itt a termék a fűtőszerkezettel megegyező színű. A fekete acél csövek elérhetőek 1,5 mm vastagsággal is, amit csak és kizárólag kályhák és mobil kandallók bekötéséhez javasolnak a hozzáértők. Mindenképp megéri megtekinteni a bolt felhozatalát.

3 év ago