Nagy múlttal rendelkezik a rulett kerék

A szerencse forgandó szokták mondani, amit szó szerint is lehet érteni. A rulett kerék ilyen téren tökéletesen ráilleszthető erre a kijelentésre. Egy nagyon klasszikus kaszinó játékról van szó, aminek a múltja hosszú időre nyúlik vissza.

Talán senki sem tudja pontosan megmondani, miként született, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy itt van és lehet vele nyerni. Gyakran kevésbé a nyeremény számít, mint az izgalom, ami a golyó forgása közben történik. Ahogy pörög a rulett kerék, tényleg nem lehet előre megmondani pontosan hová fog beszédülni a golyó. Majd egyszer csak elkezd veszíteni a sebességéből és egyre jobban közelít a célja felé. De ekkor még mindig kétséges a végeredmény, mert az utolsó pillanatig helyet változtathat. Egy valódi idegőrlő folyamat ez.

Hogyan épül fel a rulett kerék?

Egyes elméletek szerint a rulett kerék Blaise Pascal francia matematikushoz köthető, aki az örökmozgó feltalálásával kísérletezett, de miközben a lehetetlennel próbálkozott inkább a szórakozás felé fordult elkeseredésében. Voltaképpen egy kis kerékről van szó felépítésében, aminek felületén helyet foglal egy számozott, színezett, rekeszekre osztott tárcsa. Ez maga a rulett kerék, ahol a lényegi történések zajlanak. A tárcsa megforgatható az egyik irányba, míg vele ellentétesen elindul a golyó, ami szépen lassan megtalálja a helyét. A

z évtizedek vagy inkább századok során többféle rulett kerék variáns született meg, amik mind eltérő lehetőségeket nyújtanak, de ami biztos, hogy az izgalom fokozott egészen az utolsó pillanatig, amíg rulett kerék meg nem áll.

12 hónap ago